Käytetty lahja - Mitä antaa joululahjaksi?

20.12.2021

Käytetty lahja puolisolle, ystävälle, isälle, äidille, siskolle tai veljelle tai vaikkapa kummin kaimalle? Vai etsitkö kenties pientä käytettyä lahjaa itsellesi? Poimi N3xt Levelin parhaat lahjavinkit käytettyyn lahjaan!

Käytetty lahja voi olla erittäin mieleinen, mutta antajan on syytä tuntea lahjan saaja hyvin. Käytetyn lahjan ostaminen on myös tällä hetkellä erittäin trendikästä, mutta mistä tietää mitä antaa joululahjaksi?

Käytetyt lahjavinkit

Käytetty lahja puolisolle, ystävälle, äidille ja muille läheisille

Käytetty lahja jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kuinka valita täydellinen joululahja rakkaimmalle? Joulu on vuoden odotetuinta aikaa ja joululahjat kuuluvat jokaisen joulun kohokohtiin. Tässä vaiheessa vuotta monet ovat jo miettineet hyviä joululahjoja perheelle, sukulaisille sekä ystäville. Joululahjojen on tarkoitus täyttää rakkaidemme toiveet ja unelmat, mutta mitä lahjoja voisi ostaa käytettynä?

Käytetty lahja on paras lahja
Käytetty lahja on paras lahja


Vinkkejä käytetyn joululahjan ostamiseen:

Käytetty lahja on upea idea, mutta pidä mielessä, kenelle olet ostamassa käytettyä joululahjaa. Usein ostamme ystävälle edullisemman lahjan, kun taas perheenjäsenille hankitaan usein kalliimpaa ja laadukkaampaa. Käytetty joululahja on hyvä valita sydämellä, jolloin käytetyn lahjan saaja kokee, että tunnemme hänet ja hänen mieltymyksensä oikeasti. On hyvä myös välttää yleisiä stereotypioita ja huomioida lahjansaajan ikä, jotta käytetyn lahjan antaminen osuu nappiin!

Käytetty lahja on upea idea, mutta pidä mielessä, kenelle olet ostamassa käytettyä joululahjaa.

Käytetty lahja - Tutkimustulos

Tori.fi teki viime vuonna kyselytutkimuksen, jonka mukaan 68 prosenttia suomalaisista haluaa säästää ympäristöä joulunakin. Samaisen tutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen käytettyyn joululahjaan muuttuu sen mukaan, ovatko he käytetyn lahjan saaja vai antaja.

Tori.fi vastaajista 86 prosenttia suhtautuu  neutraalisti tai myönteisesti käytetyn joululahjan saamiseen. Kuitenkin jopa 53 prosenttia aikuisista ei ole kertaakaan antanut käytettyä joululahjaa ja 10 prosenttia ei aio koskaan antaakaan. Eli voimme päätellä, että ei ole niin merkitystä, onko lahja käytetty vai uusi.

Käytetty lahja lapselle

Käytetty joululahja lapselle on hyvä mukauttaa lapsen ikään. Pehmolelut, helistimet ja leikkimatot sopivat aivan pienille lapsille. Mikäli käytetty joululahja tulee aivan pienelle vauvalle, voit myös miettiä vaihtoehtona vauvan vanhemmille sopivia tarpeellisia vauvanhoitotarvikkeita käytettynä, kuten kantoliinoja, vauvanvaatteita ja vilttejä. Hieman vanhempien lasten mielenkiinnon kohteita kannattaa kuulostella etukäteen ja ostaa käytettynä vaate tai lelu, joka on tällä hetkellä suosiossa. Teini-ikäisten toivelistalla on usein erilaiset merkkivaatteet ja -tuotteet.

Käytetty lahja naiselle - vaikka tyttöystävälle tai vaimolle

Melkein iästä riippumatta käytetty joululahja tyttöystävälle tai vaimolle on hänen makuunsa sopiva merkkivaate tai merkkilaukku. Modernit sisustusesineet kuten taulut, upeat maljakot ja trendikkäät koriste-esineet ovat aina hyviä valintoja. Käytännöllisistä lahjoista pitävät ihmiset saattavat ilahtua treenivaatteista tai matkustustarvikkeista, kun taas haaveilijat arvostavat tuoksuvia kynttilöitä ja näyttäviä tekstiilejä, esimerkiksi vilttejä tai tyynyjä. Myös lahjakortti N3xt Levelille on oiva joululahja vaimolle!

Lahjakortti vaimolle tai tyttöystävälle
Lahjakortti vaimolle tai tyttöystävälle


Melkein iästä riippumatta käytetty joululahja tyttöystävälle tai vaimolle on hänen makuunsa sopiva merkkivaate tai merkkilaukku.

Käytetyt joululahjat miehelle

Käytetyt joululahjaideat poikaystävälle tai  lahjat aviomiehelle voivat muodostaa omat haasteensa. Mitä kauemmin olemme asuneet toisen ihmisen kanssa, sitä suurempi mahdollisuus on, että olemme jo toteuttaneet suurimman osan lahjaideoistamme. Neutraali lahja rakkaalle ei ole kovin puoleensavetävä idea, joten kannattaa varmistaa, että lahja on räätälöity saajan tarpeisiin ja unelmiin. Yksi hyvä lahjaidea voisi käytetty, mutta käytännöllinen uudenveroinen takki, kengät tai weekend bag.

Marimekon weekend bag
Marimekon weekend bag


Käytetty joululahja äidille ja isälle

Käytetty joululahja äidille voisi olla trendikäs sisustustarvike tai vaikka käytetty merkkituote. Joululahja isälle valitaan hänen harrastustensa mukaan: miltä kuulostaisi hankkia isälle lämpimät villasukat, villapaita tai matkailu/retkeilytarvikkeet, kuten termospullo, reppu, muki tai termospullo? Muista kuitenkin, että lahjan on syytä olla yksilöllinen.

Joululahja isovanhemmille

Isoäidin ja isoisän käytettyä lahjaa hankkiessa on tärkeää muistaa, että mukavuudella voi olla erityinen rooli heidän elämässään - iäkkäille ihmisille matkustaminen ja liikkuminen ei välttämättä ole enää niin helppoa. Hyvä käytetty joululahja isoäidille tai isoisälle voisi olla pehmeä tyyny, lukuvalo, pörröinen huopa, lämpimät vaatteet tai kodin pieni käyttötavara, joka tulee tarpeeseen. Käytettynä ostetut valokuvakehykset, joihin on liitetty yhteinen kuva sinusta ja isovanhemmistasi, toimii myös loistavasti.